Før påske vidste Nicolai Sylvest ikke, om han overhovedet ville komme til start i årets udgave af den tyske ADAC GT Masters-serie. Her havde han deltaget i tre sæsoner hos et Mercedes-team, men parterne kunne ikke blive enige om en kontraktforlængelse. Alligevel endte den 21-årige racerkører fra Jægerspris på podiet i sæsonpremieren.

”For to uger siden tænkte jeg, at jeg bare måtte følge årets første GT Masters-løb på Oschersleben via livestreamingen, men lige efter påske blev jeg ringet op af BMW-teamet MRS,” fortæller Nicolai Sylvest. ”De havde kun den ene af de to kørere i deres besætning på plads, som er BMW fabrikskøreren Jens Klingmann. Jeg fik et super tilbud og sagde selvfølgelig ja, og weekenden endte med, at jeg stod på podiet og blev nummer tre i juniorklassen. Uden at have siddet i bilen før løbsweekenden.”

Team MRS sørgede under fredagens træning for at give danskeren mest mulig tid i den for ham ukendte BMW M6 GT3, selvom det kun blev til i alt cirka 20 omgange, lykkedes det ham alligevel ved dagens afslutning at køre bilen frem til femtebedste tid i feltet, der tæller 31 biler og 62 kørere.

”Banen var ikke helt tør til lørdag morgens tidtagning, efter at det havde regnet om natten, så vi ventede så sent som muligt med at køre ud,” fortæller Team Danmark-talentet. ”Efter et par opvarmningsomgange fornemmede jeg, at jeg havde god fart i bilen, og da jeg var ude på en rigtig hurtig omgang til sidst og kunne se, at jeg var ved at sætte en rigtig god tid, kom der et rødt flag ud, lige inden jeg skulle til at passere målstregen på grund af et uheld. Så derfor måtte jeg desværre tage til takke med en startplacering som nummer 19.”

Resultatmæssigt var løbet lørdag heller ikke det bedste, og det endte med, at Nicolai Sylvest og hans nye teamkammerat Jens Klingmann, kunne krydse målstregen som nummer 16.

Efter en svær kvalifikation i regn til søndagens løb, havde tyskeren kvalificeret bilen til en startposition som nummer 14, men Jens Klingmann var hurtigt fremme på 11. pladsen, og da det obligatoriske pitstop var overstået midt i løbet, kunne Nicolai Sylvest fortsætte de gode takter. Efter stærk kørsel og overhaling af en Porsche kom han frem på sjettepladsen og var ikke langt fra de fem forreste, da det ternede flag faldt.

”Jens og jeg blev nummer seks i løbet, men endnu bedre var, at jeg endte med at blive nummer tre blandt juniorkørerne,” siger Nicolai Sylvest, som var en tur på podiet for at modtage sin pokal. Nu indtager han sjettepladsen i juniormesterskabet, mens det dansk-tyske makkerpar er nummer 10 sammenlagt.

”Jeg vil gerne takke hele Team MRS og BMW for at tro på mig og for at give mig chancen for at køre for dem. Samtidig skylder jeg Jens Klingmann en stor tak for sin super kørsel og for at få muligheden for at trække på hans store erfaring. Endelig vil jeg også takke alle mine sponsorer, som med kort varsel har gjort dette muligt.”

Allerede nu ligger det fast, at Nicolai Sylvest også deltager i anden afdeling af ADAC GT Masters for Team MRS på Most i Tjekkiet i Storebededagsferien.