Logo-Facebook-01 Logo-Twitter-01 Logo-Instagram-01
 
Seneste nyheder
Samarbejdspartnere
Nyhedsarkiv

Nicolai Sylvest er en ung racerkører, der er på vej frem. Selv om han blot er årgang 1997, så har han allerede opnået mere end de fleste i sin karriere på racerbanerne.

2009-Nicolai-Laurbaerkrans-012009 Den første kartingsæson blev særdeles succesrig, for det lykkedes Nicolai Sylvest at sikre sig hele to titler.

Det blev både til et Sjællandsmesterskab og titlen i Dansk Automobil Sports Unions Ungdoms Cup (svarende til Danmarksmesterskabet) for Cadett-klassen.

I den internationale Rok Cup på South Garda-banen i Italien blev han nummer 12 blandt 63 startende.

2010 Året efter rykkede Nicolai Sylvest et niveau op til den internationale KF3-klasse.

Dette skift udløste ikke bare en sølvmedalje i kampen om Danmarksmesterskabet, men også kvalifikation til såvel EM som VM.

Trods sin unge alder lykkedes det ham at slutte i den bedste halvdel i begge mesterskaber.

2011-Nicolai-Podium-022011 Efter to sæsoner primært i Danmark valgte Nicolai Sylvest i 2011 udelukkende at køre i udlandet for at kunne udvikle sig i den skrappere konkurrence.

I den anerkendte World Series of Karting lykkedes det ham at sikre sig den sammenlagte tredjeplads i KF3-klassen i kamp mod 70 kørere fra hele Europa.

I World Series of Kartings såkaldte Euro Series blev han — som den første dansker nogensinde — en suveræn vinder af finalen i Spanien.

2012 Skridtet blev taget til Formel Ford, hvor han med seks sejre og 11 andre podieplaceringer blev dansk mester – endda som den yngste nogensinde.

2012-Nicolai-Van-Diemen-06

Den danske sæson blev suppleret med starter på de internationale baner Zandvoort, Spa-Francorchamps og Nürburgring—på sidstnævnte bane kom han på podiet og satte ny banerekord.

2013-Nicolai-Pris-012013 Året startede godt, da Nicolai Sylvest blev udtaget til at blive en del af Team Danmarks Talentprogram for 2013-2016.

Samtidig blev han ved Dansk Motorsport Award i Cirkusbygningen af Dansk Automobil Sports Union kåret som årets talent på asfaltbane.

Senere på sæsonen havde han de første starter i sin det internationale ATS Formel 3 Cup, som blev afviklet på baner i Tyskland og Østrig.

2014 I sin anden sæson i den internationale Formel 3-klasse vandt Nicolai Sylvest på Nürburgring sin første sejr i klassen.

Det var med til at sikre ham en samlet femteplads i ATS Formel 3 Cuppen.

2014-Nicolai-F3-15

2015 Denne sæson bød på et skifte fra formelbiler til sportsvogne.

En testkørsel i efteråret 2014 på Hockenheim for Mercedes-AMG betød, at han fik en plads hos det tyske Rowe Motorsport, hvor han bl.a. delte en Mercedes SLS AMG med hollænderen Indy Dontje og den tidligere Formel 1-testkører Daniel Juncadella i Blancpain GT Series.

I efteråret blev Nicolai Sylvest så Danmarks yngste debutant i et officielt verdensmesterskab i en bilklasse, da han på Fuji-banen i Japan og Shanghai-banen i Kina var med Larbre Competitions Chevrolet Corvette i World Endurance Championship.