Nicolai Sylvest var i sidste weekend til start til første afdeling af ADAC GT Master på Motorsport Arena Oschersleben for Team Zakspeed BKK Mobil Oil Racing i deres Mercedes AMG GT3. Forventningerne til weekenden var store, da den unge dansker et par uger tidligere var hurtigste mand af alle 70 kørere i det 35 bilers store felt. Desværre endte sæsonstarten på racerbanen ved Magdeburg som en svær weekend.

”Min nye makker Kim-Luis Schramm og jeg sluttede første løb med en skuffende 21. plads i løb 1, mens Kim-Luis blev skubbet af banen kort før mål i det andet løb, hvor vi lå på en general tiendeplads ,” fortæller Nicolai Sylvest.

Første træning blev brugt på at teste et nyt setup og det udløste blot en 14. plads. ”Jeg var ikke tilfreds med setuppet og vi ændrede det. Da det kort før den anden træning var blevet regnvejr, og da Kim skulle køre tidtagningen lørdag morgen, hvor banen godt kunne være våd, besluttede vi at sætte ham i bilen.”

Kim-Luis Schramm var blandt de første på den våde bane lørdag morgen til den 30 minutter lange tidtagning, men det viste sig at være den forkerte strategi. Andre teams blev i pitten og sendte først deres biler på banen mod slutningen af tidtagningen, hvor der havde dannet sig et tørt spor, og hvor de kunne anvende friskere dæk. Det endte med en 21. plads, som også var den dansk-tyske duos startposition til første heat.

”Kim-Luis holdt positionen gennem første del af løbet, og da jeg kom i bilen, var jeg nede som nummer 24,” forklarer Nicolai Sylvest. ”Jeg fik avanceret nogle pladser og kørte i mål som nummer 21. Det var ikke noget superresultat, men det var alt, det kunne blive til med den startplacering.”

Søndag morgen var det så det 20-årige Team Danmark-talent fra Jægerspris, som skulle sætte tiden. ”Det blev til en tid som nummer 16. Det var jeg skuffet over, men jeg gjorde alt, hvad jeg kunne, og når jeg så på, at vores søsterbil blot blev nummer 31 med det samme setup som os, så kunne jeg godt være tilfreds med min egen indsats.”

Før første del af søndagens løb blev setuppet justeret, og Nicolai Sylvest nåede at avancere til en tiendeplads. Han havde god fart i bilen, og teamet valgte derfor først i sidste øjeblik at kalde ham ind til det obligatoriske kørerskifte, der skal foregå mellem det 25. og 35. minut. Kim-Luis Schramm kom ud på den flotte tiendeplads, som han forsvarede med held, og hvad bedre var, denne placering kunne give en podieplacering i juniormesterskabet for kørere under 25 år. Men fem minutter før mål blev han påkørt af en hollandsk konkurrent og Kim-Luis Schramm endte i sandkassen.

”Hollænderen fik helt fortjent en drive-through-straf, men det ændrede ikke på, at vores gode placering gik tabt,” siger Nicolai Sylvest. ”Det positive er dog, at hvis vi har lidt bedre held næste gang, kan vi være med i den forreste del af feltet.”

Næste løb i ADAC GT Masters køres den 27.-29. april på Most-banen i Tjekkiet tæt på den tyske grænse. Nicolai Sylvest har ikke kørt løb på banen før, men har op til sæsonen testet på banen. Løbet kan følges live på adac-gt-masters.de.